Schrijver Kader Abdolah opent expositie De Zaag

Schrijver Kader Abdolah opent expositie De Zaag

(Foto: Roel Botter) 1 / 19
zoom out
KRIMPEN AAN DE LEK – In de expositieruimte op het eiland De Zaag in Krimpen aan de Lek is zaterdag onder overweldigende belangstelling de tentoonstelling ‘In the course of time’ geopend door de bekende Nederlands-Iraanse schrijver Kader Abdolah.

Er worden werken geëxposeerd van de Iraanse kunstenaar Behrouz Naghipour, als herdenking van de eerste sterfdag van zijn zoon Nima.

In de begeleidende tekst bij de uitnodiging schrijft Behrouz: ‘Het is bijna een jaar geleden dat onze zoon Nima is overleden. Wij missen zijn stralende blik en mooie glimlach die vol was van vreugde, van leven, van hoop. In zijn korte leven was Nima’s pure liefde in zijn omgeving een bron van warmte en vreugde. We hebben zijn lichaam toen dat door de dood was bekoeld aan de warmte van het vuur teruggegeven. Het vuur gaf het ons terug als as. Zijn as is nu onderdeel geworden van een uitdrukking van zijn bestaan in een andere vorm. Deze vorm wil uitnodigen tot begrip van alle leven, alle bestaan. Tot begrip van leven in al zijn facetten van schoonheid, moeilijkheden en mogelijkheden. Het proces van leven in voortdurende verandering. Het proces van leven, van leven ‘in de loop der tijd’. Op 11 januari 2014 herdenken we Nima’s sterfdag met de opening van de expositie ‘In the course of time’. Elk kunstwerk is een belichaming en herdenking van Nima’s bestaan’.

De inleiding werd gedaan door Kayoumars Naghipour. Daarnaast was er Iraanse muziek die bij de aanwezige Iraniërs een golf van ontroering teweeg bracht. Ook de Nederlandse toehoorders voelden de emotie die de muziek opriep.

Alle werken zijn te koop en de volledige opbrengst komt ten goede aan een organisatie ten bate van kinderen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking in Iran. De expositie is te bezichtigen op zondag 12 januari van 11.00-17.00 uur. Daarna op doordeweekse dagen van maandag tot en met vrijdag 24 januari op afspraak, tel: 06-5068741.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 januari 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *