De magie van lucht

Microsoft Word - 2014-08-25 - Tekst Kunststroming uitnodiging.do

 

UITNODIGING

Stuw-Art” neemt deel aan “Kunststroming – een kunstroute langs de Lek”

met het motto  “De magie van lucht”

13 – 20 september 2014 – 11.00 tot 17.00 uur

14 – 21 september 2014 – 12.00 tot 17.00 uur

Zaag 55 – 2931 LD – Krimpen aan de Lek

 Kunststroming is een regionaal evenement met kunst en cultuur langs twee zijden van de Lek waaraan kunstenaars uit Nederland en België deelnemen. Het wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Krimpener Kunstwaard.

Langs beide oevers van de rivier de Lek, van Schoonhoven tot Krimpen a/d IJssel en van Kinderdijk tot Nieuwpoort, zijn een 30-tal locaties geselecteerd, waarin 80 kunstenaars de gelegenheid wordt geboden hun kunst te exposeren. Alle disciplines, zoals foto, film, beelden, schilderijen en installaties zijn te bewonderen.

De locaties zijn mooie musea, galeries, beeldentuinen, watertorens, molens, boten, huizen en tuinen van particulieren. U kunt de route fietsend, wandelend en per auto doen. De beide kanten van de Lek worden met leuke nostalgische veren verbonden. Info over route en deelnemers vindt u in de speciale magazine en op de website (zie de poster hieronder)

‘De magie van lucht’ : Lucht is een inspiratiebron voor dromers en fantasten, voor weervoorspellers en vliegtuigspotters. Lucht blaast leven in… De kunstenaars hebben zich door dit thema laten inspireren. Minsten één van hun werken heeft met dit thema te maken.

Stuw-Art neemt als collectief van beeldend kunstenaars aan Kunststroming deel in de vorm van een groepsexpositie aangevuld met interactieve projecten en installaties in de fabriek en op het buitenterrein van de prachtlocatie Zaag 55.

Vijftien leden van Stuw-Art worden aangevuld met twee gastkunstenaars die heel verrassende belevingen aanbieden.

Het zal weer een heel verrassende beleving zijn op en om de oude fabriek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *